FÖNSTER IDEAL 8000 CLASSIC-LINE

Energeto 8000 med ett profildjup på 85 mm är speciellt utformad för nybyggnadssegmentet och övertygar med översta isoleringsvärden. Den 85 mm-systemet i Classic-line design, med dess klara raka linjer är ett verkligt blickfång och, med en enastående Uf värde på 0,94 W / m²K, en exemplarisk energibesparare. Den speciellt framtagna kolfiberarmering från BASF ersätter den klassiska stålförstärkningen i fönstrets karm och båge och ger en bättre värmeisolerande förmåga.

Fönsterkarm med en nyutvecklad Ultradur® High Speed förstärkning från BASF som ersätter de gamla stålförstärkningarna. Bonding Inside inom systemet IDEAL 8000 ger oss även möjlighet till en annan innovativ lösning som påverkar förbättringen av uvärdets profiler som tillbringar ett antal ytterligare fördelar. Innovationen inom serien IDEAL 8000 är användningen av teknologin som innebär att man klistrar in glas i profilen “bonding inside”. Tack vare denna teknologi i profiler är det möjligt att till en viss del avgå från att använda sig av stålförstärkningar i vingarna.



Energibesparande inom profilsystemet IDEAL 8000 uppnås genom att reducera värmeöverföringen i hela fönsterkonstruktionen. Å ena sidan, profiler används för att öka djupet och antalet innerkammare, å andra sidan, är det möjligt att till en viss del avgå från att använda sig av stålförstärkningar i vingarna, tack vare teknologin “bonding inside” som innebär att man klistrar in ett paket av glasrutor i fönstervingen. Många Varianter som alla andra aluplasts profilserier kännetecknas systemet IDEAL 8000 av många olika konstruktionsvarianter, gemensam kompatibilitet av profiler, men främst frihet i valet av den optimala lösningen.

Profil

Modernt sex-kammarsystem Aluplast med bredd på 85 mm låter reducera U-värde med upp till 30% i jämförelse med standard fönster vilket sänks till 1W/m2K.

Solida väggar garanterar större fönstrens stabilitet och hållbarhet, samt ökat skydd mot ljud och temperaturförändringar

Profilens armering tillverkad av galvaniserat stål, med lämplig geometri och tjocklek (minst 1,5 mm), ger styvhet, korrekt funktion och fönstrens dimensionsstabilitet

Ruta

Glasningsenhet med värmegenomgångskoefficient Ug=0,5W/m²K, Termofloat 4mm | 18 Argon | Float 4mm | 18 Argon | Termofloat 4mm med varmkant som standard

Beslag

Rikt inredda beslag Winkhaus säkerställer fönstertäthet, med inbrottsspärr och mikroventilation som standard, valfritt lås för felaktig handtagsläge som förhindrar att fönsterbågen faller av gångjärn, tipplås som förhindrar stängning av halvöppen fönsterbåge vid draget.

Tätningar

TPE (termoplastisk elastomer) och EPDM (eten-propen-dien-monomerer) med hög motståndskraft mot atmosfäriska faktorer som fuktighet, vattenånga, UV-strålning och temperaturförändringar. De finns tillgängliga i två färger (svart och grå), som beror på valet av fönsterfärg. En tätningslist som fyller beslagsspår i bottenramen, vars tillämpning hjälper att bibehålla renhet.

Värmeöverföringskoefficient för referensfönstret (bredd 1230mm, höjd 1480mm)

Uw = 0,8W/m2K

Ljudisoleringskoefficient för referensfönstret

Rw (dB) = 33 (-1, -5)

Dessutom

Möjlighet att tillämpa en varm ram, som begränsar fenomenet av daggbildning på glasrutan och möjliggör energibesparing. Tillgängliga färger: ljusgrå, mörkgrå, vit, svart, brun, mörkbrun.